Corona

Jij wilt weten hoe je kan helpen om deze moeilijke tijd voor mensen beter te maken. Er zijn verschillende organisaties die vrijwilligers zoeken, om zo anderen te kunnen helpen. Hieronder lees je kort wat er mogelijk is. Je kan doorklikken naar meer informatie om je eventueel op te geven als corona-hulp-vrijwilliger.

www.coronahulp-uithoorn.nl

is een Uithoorns platform voor hulp in deze lastige tijd. Op een simpele manier kunnen inwoners een oproep plaatsen, om hulp te bieden of te vragen. Via het infoloket van Uithoorn voor Elkaar worden hulpvragers middels dit platform zo snel mogelijk in contact gebracht met behulpzame buurtgenoten. Meer informatie via info@coronahulpuithoornderondevenen.nl of 0297 30 30 44.

Vanuit huis helpen

  • Stuur een kaartje

Als je (tijdelijk) aan huis gekluisterd bent, is het extra leuk om een kaartje te ontvangen. Op deze manier weet je dat anderen aan je denken.  Je kunt een kaartje, of een mooie tekening van je kinderen sturen aan een bekende of familielid, maar het verrassen van iemand in een verzorgingshuis kan natuurlijk ook. Laat je inspiratie de vrije loop en geef een glimlach weg!

Omapost

Bezorg je oma geen corona, maar een kaartje! Maak een persoonlijk kaartje en stuur ‘m tegen kostprijs op naar je oma of ieder ander die je een hart onder de riem wil steken. https://cor.omapost.nl/start

  • Bellen met kwetsbare of eenzame mensen

De Zilverlijn

Wil jij verschil maken in het leven van eenzame ouderen? Meld je dan nu aan als vrijwilliger voor de Zilverlijn, een belservice van het Nationaal Ouderenfonds. Als vrijwilliger bied je ouderen een luisterend oor of een gezellig praatje. Gewoon vanuit je eigen huis.https://www.ouderenfonds.nl/activiteiten/zilverlijn

Telefooncirkel Rode Kruis Uithoorn/De Kwakel

Een telefooncirkel bestaat uit een groep mensen die onder begeleiding van een vrijwilliger, iedere dag of op afgesproken dagen telefonisch contact met elkaar heeft. Aanmelden als vrijwilliger kan door te bellen naar: 0297-56 22 00 of 0297-56 02 06.

Ouderenbond ANBO

De ANBO krijgt veel telefoontjes van eenzame senioren die bang zijn voor het corona virus. ANBO zoekt extra vrijwilligers voor de ‘nabelservice’. Ouderen die daar behoefte aan hebben, worden voortaan ook na een paar dagen nog een of twee keer teruggebeld voor een extra praatje.

Niet bellen, maar check hun website voor aanmelden als vrijwilliger: https://www.anbo.nl/

De Luisterlijn

Als vrijwilliger bij de Luisterlijn bied je een luisterend oor aan mensen met zorgen, verdriet of problemen. Vaak voelen mensen zich alleen. Je bent er even voor de ander door te luisteren, vragen te stellen en gedachten te ordenen. Dit doe je anoniem, per telefoon of chat en kan vanuit huis. 

Aanmelden als vrijwilliger kan via de website: https://www.deluisterlijn.nl/

Als vrijwilliger helpen

Bied dan je hulp aan voor een boodschap, het uitlaten van de hond of medicijnen ophalen.

  • Coronahelpers

Om de impact van het Coronavirus te beperken moeten we meer voor elkaar doen: denk aan boodschappen doen voor mensen met symptomen, medicijnen ophalen, de hond uitlaten, enzovoorts. Alleen zo kunnen we de verspreiding van het virus terugdringen.https://en.coronahelpers.nl/

  • (Corona) hulp in Vinkeveen,

Facebook: Hier kan je hulp vragen of aanbieden in deze crisisperiode. Laten we elkaar helpen en voor elkaar zorgen. Uitbuiters worden verwijderd.

Facebook: Door een bericht en wat communicatie op Nextdoor, willen we graag boodschappen gaan doen voor mensen, die tot de …

  • Ben jij Ready2Help?

Nu het coronavirus COVID-19 zich ook in ons land heeft verspreid, mobiliseert het Rode Kruis haar netwerk van burgerhulpverleners Ready2Help. Dat netwerk, bestaande uit ruim 40.000 mensen, is in het leven geroepen voor situaties precies zoals deze. In heel Nederland komen zij in actie om de meeste kwetsbare mensen te informeren hoe zij zich kunnen beschermen tegen het coronavirus.

Ze verspreiden flyers op een aantal zichtbare plekken bij jou in de buurt, bieden aan boodschappen te doen en checken of je oude buurman nog genoeg medicijnen in huis heeft. Mensen met een beperkt sociaal netwerk hebben nu extra hulp nodig. Wil jij ook helpen?https://www.rodekruis.nl/hulp-in-nederland/ready2help/

Zelf helpen

  • briefjes bij ouderen in de bus met een telefoonnummer waarnaar zij kunnen bellen als ze hulp nodig hebben
  • Digitaal spelletje spelen met eenzame ouderen
  • Heb je een naaste met dementie, dan is het extra lastig toch contact te houden en hem of haar de aandacht te geven. Op deze pagina is veel te vinden om de dagen beter door te komen.
Hulp nodig?
Deze website is niet bedoeld voor mensen die zelf hulp zoeken. Zoekt u hulp of ondersteuning, dan kunt u terecht bij het infoloket van Uithoorn voor Elkaar.