Help Oekraine: initiatief van legmeervogels

Bron: Legmeervogels.nl, 3 maart 2022

Met tranen in mijn ogen en vol ongeloof volgen we allen al dagenlang het nieuws over Oekraïne. Hoe heeft dit kunnen gebeuren!? Waarom zijn de burgers van Oekraïne, van Europa, het grootste slachtoffer van deze oorlog?? Wat kunnen WIJ doen om ze te helpen? WAAROM DEZE ACTIE?

We zijn benaderd door chauffeurs uit Oekraïne. Deze chauffeurs die vorige week handel kwamen ophalen in Aalsmeer, om mee te nemen naar Oekraïne voor Internationale vrouwendag, zijn nu hier gestrand. Ze kunnen niet terug, ze zijn alles kwijt in hun stad Charkov door de bombardementen. Ze spreken hier de taal hier niet, kunnen niet bij hun geld en zijn blut.

Nu hebben de chauffeurs besloten om toch terug te gaan naar Oekraïne, terug naar hun vrouwen en kinderen om ervoor te zorgen dat zij veilig het land kunnen verlaten. Ze weten ook dat op het moment dat zij terug keren, zij zelf het land niet meer kunnen verlaten…

Deze dappere mannen rijden komende vrijdag terug en doen via ons een oproep om hen te helpen met het vullen van de vrachtwagens met zaken die zo hard nodig zijn nu in Oekraïne, en dan met name de strijders in Charkov. Denk hierbij vooral aan het vullen van EHBO- en voedselpakketten: ingeblikt voedsel, lang houdbare producten zoals pasta en rijst, blikken soep en ingelegd eten, verbandmiddelen, thermo onderkleding, EHBO-koffers, receptvrije medicijnen, etc. Maar ook gasflessen, wc-papier, slaapzakken, matjes, sterke rugtassen, thermobekers, zaklampen, zijn meer dan welkom.

Na vrijdag zal het transport worden overgenomen door Poolse chauffeurs. De Oekraïners kunnen immers niet meer terug komen. De inzameling kan dus op gang blijven!

Wij danken een ieder voor de hulp.

Initiatiefnemers,
Piotr Sadurski, Afshin Rezvani en Sara van den Bergh

Jumbo Plemp en Legmeervogels willen graag een klein steentje bijdragen:
Denk hierbij vooral aan: ingeblikt voedsel, langhoudbare producten zoals pasta, rijst, potjes jam en pindakaas, verbandmiddelen, thermo onderkleding, EHBO-koffers, receptvrije medicijnen, etc. Maar ook gasflessen, wc-papier, slaapzakken, sterke rugtassen, thermobekers, zaklampen, kleding, tandpasta, tandenborstels, powerbanks zijn meer dan welkom.

De spullen die je wilt doneren, kun je inleveren bij de Jumbo Uithoorn. Of, bij hele grote aantallen, kunnen we de spullen bij je ophalen. Je kunt ook zelf brengen bij Salaba Bloemen/Plantenexport – Legmeerdijk 313 in Aalsmeer en de chauffeurs een hart onder de riem steken voor hun terugreis.