Omgaan met dementie

Steeds meer mensen krijgen te maken met dementie in hun omgeving, bijvoorbeeld bij een partner of een ouder. Mantelzorg & Meer ondersteunt deze mantelzorgers en zoekt nu extra vrijwilligers die af en toe mensen met dementie willen bezoeken zodat de mantelzorger even tijd voor zichzelf heeft.

Het bezoeken van mensen met dementie is dankbaar werk. De betrokkene zelf vindt het vaak leuk om iemand te zien, maar ook de mantelzorger is blij dat hij of zij even iets anders kan doen. Maar hoe ga je nu om met dementie? Wat kun je zoal tegenkomen en wat moet je wel-of-niet doen?

Op 10 december organiseert Mantelzorg & Meer daarom een workshop voor potentiële vrijwilligers die hier meer over willen weten om zo te bepalen of dit vrijwilligerswerk iets voor hen is. In deze twee uur durende workshop komen de volgende zaken aan de orde:

 • Uitleg:
  Wat is dementie en wat zijn de zichtbare effecten?
 • Praktijk:
  Wat kan je tegenkomen als je op bezoek gaat bij iemand met dementie?
 • Ervaringen en ideeën:
  Uitwisseling van ervaringen met dementie en ideeën bij het omgaan met dementie.
 • Over Mantelzorg & Meer
  Korte uitleg over wat vrijwilligerswerk bij Mantelzorg & Meer jou kan bieden.

Waar en wanneer:
De workshop is op vrijdag 10 december van 14.00 tot 16.00 uur.

Als de coronamaatregelen het toelaten, geven we de workshop in het kantoor van Mantelzorg & Meer (Bouwerij 4, 1185 XX Amstelveen) en anders is deze online via Zoom.

Informatie en aanmelden

Aanmelden kan via het aanmeldformulier op de site of door een mail te sturen naar: info@mantelzorgenmeer.nl of te bellen naar 020-5127250. Via of telefonisch kun je ook meer informatie over de workshop opvragen.